Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Radio auttaa henkisesti ja hengellisesti Kambodzassa

 

Kambodzan menneisyys näkyy mm. perheiden rikkinäisyytenä ja väestön alhaisena koulutustasona. Kuva: Ari Vitikainen

Medialähetys Sanansaattajien kesäkeräys tukee perheradiotyötä Kambodzassa, Thaimaassa, Mongoliassa ja Indonesiassa. ”Yksi radio-ohjelma voi muuttaa koko yhteisön suunnan”, sanoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Buddhalainen Kambodza on yksi maailman köyhimmistä maista. Punakhmerien verinen valtakausi on edelleen kansan muistissa.

– Olemme vaienneet menneistä vuosista. Haavat ovat nyt auenneet, ja mennyttä pitää käsitellä. Ihmiset kaipaavat sovintoa ja eheytymistä, sanoo radiolähetysjärjestö FEBC-Kambodzan ja radioasema Krusa FM:n johtaja Sopheary Hem.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Kristillisen perheradio Krusa FM:n toiminta-ajatus on, että yksilön ja perheen kautta voidaan vaikuttaa yhteisöön ja koko yhteiskuntaan. Aseman kuuluvuusalueella asuu kaksi kolmasosaa Kambodzan asukkaista. Kuuntelijoilta tulee noin 500 puhelinsoittoa kuukaudessa.

Perheradiotyön lisäksi osa Medialähetys Sanansaattajien keräyksen tuotosta käytetään mediatutkimukseen, jotta Aasian kristillinen media löytää oikeat kanavat.

Suomessa kesäkuussa vieraileva Sopheary Hem on yksi Raumalla 13.-14.6. vietettävien Medialähetyspäivien pääpuhujista.

Lisätietoa

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa